Over zilverleven

Zilverleven begon toen Bas van Dijck, ondernemer en taxateur met ruim twintig jaar ervaring in de vastgoedbranche, zijn buurvrouw sprak. Ze wilde graag haar woning verduurzamen, maar met een AOW-uitkering en klein pensioen was dat eigenlijk niet te betalen.

Meerdere interessante opties

Wel had haar appartement een flinke overwaarde en was de restschuld zeer laag. Met zijn brede ervaring als vastgoedtaxateur en financieel dienstverlener zag Bas meteen dat er meerdere interessante opties waren. Hij wees zijn buurvrouw op de mogelijkheid die overwaarde te verzilveren en begeleidde het proces. Met niet alleen als resultaat dat haar maandlasten flink daalden, maar ook dat ze een vrij besteedbaar bedrag op haar rekening kreeg.

Twee belangrijke lessen

De ervaring met zijn buurvrouw leerde Bas twee belangrijke lessen. Ten eerste dat je haast een financieel expert moet zijn om de verschillende mogelijkheden voor het verzilveren van overwaarde te doorgronden. 
Ten tweede merkte hij dat de dienstverlening persoonlijker kon, met meer aandacht voor de specifieke wensen van senioren.

Financieel adviseur voor senioren

Daarom besloot Bas Zilverleven op te richten: een onafhankelijk financieel adviesbureau speciaal voor senioren die de overwaarde van hun woning willen verzilveren. Met zijn achtergrond in vastgoed en zijn empathische persoonlijkheid combineert Bas kennis en dienstverlening voor een verhelderend en vrijblijvend advies. Volledig transparant en niet te duur. Zilverleven heeft geen afspraken met hypotheekverstrekkers en is daarom volledig objectief.

Onze partners

Tijdens het traject om Zilverleven op te richten, leerde Bas Edwin Beukers kennen, eigenaar van Loep Hypotheken. Edwin heeft veel ervaring als zelfstandig hypotheekadviseur en heeft daarnaast ook bij Delta Lloyd en andere financiële instellingen gewerkt.  Edwin bleek een waardevolle bron van kennis en sparringpartner voor Zilverleven. Daarom hebben Bas en Edwin besloten om samen te werken.
Zilverleven

Wft-gecertificeerd

Financiële producten als hypotheken, verzekeringen en pensioenen zijn vaak ingewikkeld. Daarom is er in de Wet op het financieel toezicht (Wft) geregeld dat een financieel adviseur moet zijn gecertificeerd.

  • Om een certificaat te krijgen, moeten financieel adviseurs een of meer Wft-diploma’s behalen.
  • Vervolgens moet de financieel adviseur elke drie jaar examen doen over actuele thema’s en veranderingen binnen het vakgebied.
  • Dit garandeert dat de adviseur over de benodigde kennis beschikt voor een deskundig financieel advies.
  • Daarnaast moet elke financieel adviseur een vergunning hebben van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Bas beschikt over de diploma’s Wft Vermogen en Wft Hypothecair krediet. Daarmee is hij volledig bevoegd om over alle soorten hypotheken te adviseren.