Overwaardeadvies

Uw eigen huis. Een trots bezit, vol persoonlijke herinneringen. Wij begrijpen hoe belangrijk uw huis voor u is. Dus verkopen is geen optie. Maar tegelijkertijd wilt u ook graag profiteren van de overwaarde die u heeft opgebouwd. Daarom helpen we u om de overwaarde te verzilveren zonder uw huis te verkopen. Zodat u niet alleen in uw woning blijft wonen, maar er ook volledig eigenaar van blijft. U leest hieronder hoe dat in zijn werk gaat.

Verzilveren zonder verkopen: het principe

Om de overwaarde te verzilveren zonder uw woning te verkopen, sluit u een nieuwe hypotheek af voor een bepaald bedrag. Vervolgens zijn er drie mogelijkheden:

  • Het bedrag wordt door de hypotheekverstrekker in één keer op uw rekening gestort, waarna u het vrij kunt besteden aan wat u maar wilt. 
     
  • U ontvangt het bedrag in de vorm van een periodieke aanvulling op het inkomen, bijvoorbeeld iedere maand of ieder jaar. 
     
  • Het bedrag wordt gebruikt voor uw maandelijkse hypotheekaflossing en/of rentebetalingen, zodat u die niet meer hoeft te betalen en per maand meer overhoudt. 

Ook zijn er combinaties mogelijk, en uiteraard zijn er de nodige nuances die meer uitleg behoeven. Maar in de basis komt het hierop neer. Op deze manier kunt u maximaal 60 procent van de waarde van uw huis verzilveren. Er zijn hiervoor verschillende hypotheekvormen, in de meeste gevallen gericht op mensen van 60 jaar en ouder. Allemaal hebben ze hun eigen voorwaarden en voordelen.

Stap 1 : kennismakingsgesprek

Tijdens een kosteloos kennismakingsgesprek bij u thuis bespreken we uw situatie en uw wensen. Heeft u de oude hypotheek helemaal afbetaald of is er nog een restschuld? Hoe hoog is die? Hoeveel pensioen ontvangt u? Weet u wat de WOZ-waarde is? Dankzij onze achtergrond en ervaring zijn we in staat een goede inschatting te maken van de actuele waarde van uw woning. Verder bespreken we de kosten van het eventuele vervolgproces.

Stap 2 : wel/niet verder

U las het al: het kennismakingsgesprek is kosteloos. En uiteraard is er alle ruimte om vragen te stellen. Aan het eind van het gesprek heeft u een globaal beeld van de verschillende mogelijkheden en inzicht in de kosten. Wilt u door naar de volgende stap van het adviesproces, of wilt u het hierbij laten? Dat kunt u meteen aangeven, maar u kunt er ook nog even rustig over nadenken.

Stap 3 : adviesrapport

Kiest u ervoor om door te gaan met het adviesproces? Dan stellen we een adviesrapport op. 
Hierin ziet u in een oogopslag al uw mogelijkheden om de overwaarde te verzilveren, inclusief de consequenties daarvan. Vanzelfsprekend nemen we het rapport uitgebreid met u door, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Stap 4 : kiezen en aanvragen

Het adviesrapport geeft u inzicht in de mogelijkheden en u kunt ervoor kiezen om het hierbij te laten. Wilt u verder? Dan is de volgende stap het kiezen van een hypotheek om de overwaarde te verzilveren. Wanneer u een keuze heeft gemaakt, begeleiden we u bij de hypotheekaanvraag. Daarbij zijn we volledig transparant en behoudt u de volledige regie, zodat u op basis van de feiten uw eigen keuzes kunt maken.

Stap 5 : overwaarde verzilverd

Is de hypotheekaanvraag goedgekeurd? Dan kunt u uw inkomen aanvullen met een eenmalig of maandelijks bedrag, of hoeft u voortaan minder of geen hypotheeklasten meer te betalen. De vrijgekomen financiële ruimte kunt u besteden aan wat u maar wilt. Of dat nu gaat om een camper, het levensbestendig maken van uw woning, een prachtige reis of een gift aan uw (klein)kind.

Maak meteen een afspraak

De beloning zit in uw woning. Zilverleven helpt u met het verzilveren van wat u heeft opgebouwd. Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek bij u thuis. Bel 070 392 51 35 of mail naar info@zilverleven.nl.

Maak een afspraak